Love is blå, I need you


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Premier Housewares Cow Ceramic Ornament W26 x D8 x H19 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Hours ocean No.2 21x30cm
230mm Diamond Cutting Disc Blade for Dry Cutting Concrete Masonr

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMIPOW Playbulb Xmas String Förlängning 5m RGB BT 20st led 4W IP Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Large High Dome Propagator Home Planting Gardening
24pcs 6cm Round Fibre Pots For Home Growing Gardening

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Affisch/Poster Karta över Sundsvall 33x48cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Tvättkorg svart

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Small Budget Propagator Lid Home Planting GardeningEmoji Gigantisk Strandhanddukvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Batman - No 1 (Läderlappen nummer 1)
Munk Gigantisk Strandhandduk

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Barstolar 4 st massivt återvunnet trä och stål

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. vidaXL Förvaringspall tyg rektangulär 31x29x39 cm mörkgrå
Petunia F1 Horizon Flame 20 frö
Träskylt vit KITCHEN

På tisdagen godkände ministerrådetKulig adventsljusstake 7 ljus rödProBar Boston ShakerBordsduk Barbie Popstar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Shotglas I Love Shots
Beard Buddy Rakförkläde

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenColonial Candle - French Lavender anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Draper Tools Trädgårdsknäskydd och pall järn grön 64970