Esprit - Skjorta 019EE2F009 Blommig, Vit

JDY JDYEVELYN DRESS - Skjortklänning - ponderosa pine

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

JDY JDYKING - Blus - dark grön

JDY Kofta - nostalgia roseJDY JDYSTAR - Parkas - rubber/forest nightKIOMI Blus - light gråKIOMI Blus - off-vit

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

Kaffe SARA DRESS - Jerseyklänning - folkstone gråKaffe KARLA AMBER - Blus - midnight marineKaffe NOBELISS BLOUSE - Blus - midnight marineKaffe ULLA JILLIAN - Blazer - midnight marineKey West JULIE - Kofta - navyKIOMI TALL T-shirt - bas - mottled dark gråKaren by Simonsen ELEGANCE DRESS - Vardagsklänning - chai teaLive Unlimited London Blus - röd

Tack ❤

Min tid är nu

Lost Ink INSERT BARDOT TOP - T-shirt med print - cream
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

Love Copenhagen Skjorta - royal navy blåLauren Ralph Lauren LIAISON SCAL FRANCY - Vardagsklänning - lighthouse navyLauren Ralph Lauren T-shirt med print - röd multi

Leon & Harper ROBE MIDI MANCHE COURTE FEMME RIMBAUD - Maxiklänning - grönLee SHEER TEE - Långärmad tröja - midnight blå

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 Levete Room DALIO - Blazer - dove blå

Bergner Stekpanneskydd 2 delar polyester

Libertine-Libertine WAKE - Långärmad tröja - navy/vit/mustardLost Ink Plus WITH ASYM SIDES - Sweatshirt - blåLOVE2WAIT NURSING - Långärmad tröja - multi

Missguided PARIS SLOGAN - T-shirt med print - vit
1537437987500

Moss Copenhagen GUDRUN DRESS - Vardagsklänning - tawnyMaya Deluxe Festklänning - blåmint&berry Fodralklänning - azulon pivellonmint&berry Blus - bordeauxMadewell CARMEN PERFECT REFINED TEE - T-shirt med print - antique creamMore & More Blus - soft grå melangeMorgan Blus - noirMAMALICIOUS MLNEWMIVANA 3/4 - Blus - navy blazer

Mango INGRID - Skjortklänning - dark navy blåMango SANDIA-H - Skjorta - rödMarc O'Polo T-shirt med print - blush roseMarc O'Polo LONGSLEEVE OPEN FRONT - Kofta - paper vit

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Marni Parkas - multicolorMiss Selfridge BUTTON THROUGH LETTUCE - Långärmad tröja - burgundyMissguided Tall POPPER MIDI DRESS - Fodralklänning - navyMonki TITTI DRESS - Jerseyklänning - brun/röd/orangeMAX&Co. CARUSO - Vardagsklänning - camel

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

WEEKEND MaxMara AGUZZO - Blus - cremeNoppies TEE NELLY - T-shirt med print - light grå melangeNAF NAF CACHE COEUR - Långärmad tröja - noir

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

NA-KD TIE SLEEVE - Skjorta - brunNew Look SAN FRAN TEE - T-shirt med print - navy

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

New Look PLAIN LONGLINE HOODY - Luvtröja - dark burgundyONLY Play ONPASPEN LONG HOOD - Luvtröja - light grå melange

Noisy May NMPIPER CARDIGAN - Kofta - light grå melangeNoa Noa BASIC - Kofta - beigeNümph NEW STEFFIE CARDIGAN - Kofta - gold flame

Object OBJLIVRE DRESS - Vardagsklänning - chocolate truffle

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

W's RomeM. Pant charcoal Nordic Maloja ibzads1855-Byxor för Vinterlöpning

Meningen med hela skiten…

ODLO HOODY MIDLAYER FULL ZIP - Huvtröja med dragkedja - diving navy melange

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

ONLY ONLNICOLE MIX - T-shirt med print - cloud dancerONLY ONLFILIPPA SINGLET - Linne - cloud dancerONLY ONLFAGNES LIFE - Blus - misty rose

15324212664902228635381886865163.jpg

ONLY GESTREIFTES - Sweatshirt - night skyONLY Carmakoma CARRASPBERRY - T-shirt med print - beetroot purple

OYSHO Kofta - light gråPart Two ONARA - Blus - blåOpus SIPLAK - Långärmad tröja - blå irisPepe Jeans KAIA - T-shirt med print - optic vit

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

Pieces PCANNA - Sweatshirt - light grå melange/multiPolo Ralph Lauren Jerseyklänning - rödPolo Ralph Lauren Kofta - new blå heatherPS by Paul Smith Skjorta - blå

Boken finns att köpa här.

PULL&BEAR MIT KNÖPFEN - Kofta - rose

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Q/S designed by Långärmad tröja - deep forestRöhnisch FLATTERING - Tights - blåReebok BOXY TANKTOP - Linne - vit

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Rich & Royal CARDIGAN WITH FRILLS - Kofta - deep blå
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Sparkz SABINE BLOUSE - Blus - vitStrenesse BINO - Blazer - raspberrySamsøe & Samsøe BETTI - Långärmad tröja - brun
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • See by Chloé Luvtröja - offvitSelected Femme SFDYNELLA - Blus - xenon blåSimply Be CONTRAST EMBROIDERY BARDOT - Blus - blås.Oliver 3/4 ARM - Långärmad tröja - dark teal
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Soaked in Luxury Kofta - leo printStradivarius SOFT TOUCH - Blus - vit
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Superdry COLLAB RAW CUT BOYFRIEND - T-shirt med print - premium grön
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Superdry KAYLA CROPPED BOXY - Skjorta - blå/vitSuperdry ALICE HOOD - Luvtröja - seafoam blå

Over and out.

Klara