Ganzo MultiTool G112


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Glas Prosecco Princess

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Shopkins Shoppies - Popette
47cm Vineyard Planter

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPlastassietter Cerise Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Large Classic Barbecue Cover Waterproof
Large Free Standing Garden Bag Waste, Rubbish, Leaves, Grass Fol

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Small moments Big memories No.4 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Canvas - Dödskalle - New York

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pappersassietter LilaToothbrush Sterilizer For Up To 7 Tooth Brushesvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Skohylla justerbart i höjdled svart
Diamantglas

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Large Sosa & Rose Gold Party Paper Plate 'Hen Party' x 8

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Princess Stavmixer 800W DC-Motor XL
Regnbågsenhörning och Moln Snöglob
Häger metall Liten

På tisdagen godkände ministerrådetSilicon Happy Birthday Embossing Icing Decoration MatFleur De Lys Edging Decorative Garden BorderRussell Hobbs Vattenkokare Bubble Sosa den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
50M X 0.5” 3 Ply Reinforced Hose Pipe Home Gardening
Liggande vit kanin

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen150W Security PIR Floodlight anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

wolfcraft Multi-fräs svart och grå 2920000