Doftljus, Scented Candle - Världens bästa lärare


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Soffbord teakträ PROVO II

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
LEGO Batman Pyjamas svart
Bosch Köttkvarn CompactPower V/S

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEGLO Pendellampa Oviedo Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt YATO 2-armad avdragare 4"
DELTACO ojordad apparatkab, rak CEE 7/16 - rak IEC 60906-1 Class

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A4 21x30cm Mountain Road

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
LED lampa - Industrial vintage - 31cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar HIP Bäddset 6345-H Tamaki 140x200/220 cm flerfärgatRund adventsljusstake / Ljusfat Champagnevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Hjortdjur med blommor vägg klistermärken
Poster Man med sin gitarr, 50x70 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Metallskylt Take time

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ansmann Stjärnlampa sköldpadda 15,6x12,2x9 cm grön 1800-0002
Emerio Fritös SmartFryer 3,6L Digital
Tristar Elektriskt konvektorelement KA-5914 2000 W

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Ros i handen 70x100 cmvidaXL Ställning för brevlåda rostfritt stålGryta i gjutjärn 4,7L röd den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tristar Köksvåg 5 kg med skål
Philips Hue Adore Taklampa Vit Amb C

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTräskylt Baby Sleeping/Dreaming anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Cult Design VÄXT kub Euphorbia Törel