Oscar of Sweden Beige Linneskjorta Skjorta


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
East of India Brun Paper Gift Bags Merry Christmas Houses x 50

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Hello Kitty kuddfodral 40x40cm
vidaXL Sängbord 41,5x42x52 cm massivt akaciaträ

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHäger metall Stor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kräftskiva Snapsglas
GARBAGE BAG HOLDER FOR 3 BAGS WITH LID

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Fashion no.3 A3 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Hjärta "Mamma...Farmor"

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Premier Housewares Cow Ceramic Ornament W26 x D8 x H19 cmNödfallssparbössavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Karta över Virsbo, Västmanland
Russell Hobbs Vattenkokare Bubble Sosa

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Book Safe Box "English Dictionary" Design with 2 Keys made from

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Böjd pincett för mobilreparationer
Karta över Halmstad, Halland
Bordsduk Ljusrosa

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Plastgran med fot 180 cm 620 grenarHammershøi värmeljusstake vit 9x9 cmTrähängare Laundry den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tomtedräkt till Flaska
Emoji Flaskkylare

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBordsduk 50-tals Klassiker anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Smartwares Vägglampa LED 4 W vit OD2-FLA-SW