Remote control car Audi R8 GT
Gurkmeja kokboken 9789163615719

W+G Tapet Giant Art Crystal Flowers

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Poster - I love MUM A4 21x30cmHasbro Monopol Junior, BarnspelAlga Resan sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Taf Toys Babymobil med ankor och ljusshow 11625
Regnponcho med Huva One Size Svart
vidaXL Vattentätt 2-delat regnställ med luva gul XL

W+G Tapet Giant Art Times Square

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Atom Tält 2 PersonerSissel Träningsmatta 180x60 cm grå SIS-200.005.5 Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",LarmdekalTeddykompaniet, Diinglisar, Buddy, Mus eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

RoomMates Kids Väggdekor Oh La La
A-safety, Hörselskydd för barn, Grön

RoomMates Deco Väggdekor Forever Twined

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Kids Concept, Minitrumma, Vit

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Ljusstake 19 cm - MässingGloben Lighting Bordslampafot Bright AntikkopparCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Globen Lighting Pendel Mini Decco SvartLjusslinga utomhusbruk 9 m - SvartVäggdekor - Katt Konst

Läs mer...
Trädgårdsspotlight Nordlux Spotlight LED GU10 3 W 20788303 Svart
Kuddfodral - Ananas Topical

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. Säkerhetslågskor Albatros 41 S1P Svart, GråLED-splitter 4-pin Förgreningskabel RGB hona-2*honaHörselkåpor 27 dB 3M Peltor Kid KIDV 1 st
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rätt2USB 2U-449177 1x Eluttag Utanpåliggande USB-uttag IP20 VitREV 0399620090 Dimmer infälld Passar: LED-lampa, Halogenlampa, Glödlampa VitBonniers vegetariska kokbok 9789174245257 att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
DJI Spark Combo, Alpine Vit Quadrocopter RtF Kameraflygning

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Multicopter-filterlinsset Walimex Pro Passar till: DJI Phantom 4 Pro, DJI Phantom 4 Pro+, DJI Phantom 4 Pro Obsidian Edition, DJI Phantom 4 Pro+ Obsidian Edition, DJI Phantom 4 Pro V2.0, DJI Phantom 4 Pro+ V2.0
Elmotor för modellflygplan borstlös Speed 200 BB Graupner kV (U/min per Volt): 200

EU-kandidaterna om Frontex' budget

T2M Spyrit FPV Quadrocopter RtF Kameraflygning, First Person View

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotModellflygplan borstlöst driftset Multiplex 332610 Passar till: Multiplex FunCub XLLjudmodul Motor bogseringsbåt Reely 5 - 8.4 VDroneArt Race Copter motor Passar till: RC Logger Xtreme V2 ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
ABIGAIL duk, Grafitgrå
Skrivbordslampa vit SALADO
XIAM Bordslampa Vit
3/8 långa Krafthylsor. 8 storlekar. 8-19mm.

Viktigt!

  Grundpaketet innehåller avloppsarmatur, utloppshus med sidoutlopp 75mm samt fixtur som användes vid installation i träbjälklag. Grundpaketet innehåller de delar som behövs för att installera Unidrain golvavlopp i bjälklaget. Grundpaketet ska kompletteras med överdel ClassicLine eller HighLine som ska monteras innan plattsättningen påbörjas.Varumärke: Unidrain Typ: Grundpaket
 • Duro Tapet Natur Blad Grå

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Paintpart Tapet Ivana Helsinki Sulat Grå

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Badrumsset 4-delar...

  Duro Tapet Ballad Palm Vit

Taklampa grön ESERA
Taklampa vit/guld KALLAR
Kids Concept, Ullmatta, Star, Blå m stjärnor

Kontakt

Efashion Chana - Blus 501B Mönstrad, Mellanblå/Mörkblå

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

Only - onlNova Lux 3/4 Top Starry Sky, Mönstrad
Poster - Alfabet stor och liten Svart 30x40cm

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

Efashion Chana - Blus C56 Leopard, Gul
Only - onlSnake Singlet, Beige

Stöd FARR!

VILA Lucy skjorta, svart m. vit

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Ljuslykta Alexis, Svart