Ljusstake drake


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Stigsbo Blandare Hög Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa grön CARES
Kids Concept, Matta, NEO, svart/vit, 140x175

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAromalampa - Drake Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Pieces - pcDikola LS Blouse, Persika
Poster A3 30x42cm Horses Morning

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Vävda Korgar 3 st

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa guld/svart PADMA

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pieces - pcGail LS Tie Top, LeopardLED-ljusslinga med 10 st rosa-vita-röda bollarvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa vit PECHORA
Vero Moda - vmZhei 3/4 Top, Rosa

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Affisch/Poster Karta över Norrköping 33x48cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Julgranskula Röd Elin
( Väggdekor, Väggord ) Kontor
Vila - Visommi SS Lace Top, Offvit

På tisdagen godkände ministerrådetÖland : mat, möten, miljöer 9789198091205Vila - Viwoody SS Top, BeigeVäggdekor/Väggtext BADRUM i utskuren vinyl den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Shot Glas Style Silikon isform
Ampelhängare Rottweiler

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen4Living Bomullsmatta "Jerry" 80x150 cm Röd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggord - May this home...