Mora Armatur Badkarsblandare 150CC, MMIX T5 Krom/Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Emerio Värmefläkt Portabel Digital

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Haglöfs W's Whooly Hood Haze
NORDIC HOME CULTURE Konvektorelement med fläkt, 2000W, Aluminium

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarensuper.natural M's Essential Cuff Pants Navy Blazer Melange Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Emerio Konvektorelement 2000W
NRS W's HydroSkin 0.5 Capri Charcoal Heather

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Mora Armatur Externkoppling M26XG20 AE 5 CC UTV GGR

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Duschbyggarna Termostatblandare MIX För Badkar Med Pip 150 c/c

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Norrøna W's Lofoten Gore-Tex Insulated Pants CaviarPatagonia Babies Forries Shorey Board Shorts Radar Blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Oras Tvättställsblandare Medipro XL 5553F
Dörrhandtag Habo Las Vegas Kombi Grön

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Habo Ytterdörrhandtag Bonn Matt Mässing

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dynafit M's Transalper Pro Pants Asphalt
Oras Vattenutkastare DN15 431515
Klättermusen M's Magne Shorts Dark Deep Sea

På tisdagen godkände ministerrådetBergans W's Utne Pirate Pants Dark Navy/Night BlåWalltastic Väggdekor Marvel AvengersBoråstapeter Tapet Beautiful Traditions Alicia 6704 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Paintpart Tapet Mormors Tid 4835-6
E9 W's Luna Capri Apple

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPaintpart Tapet Lantligt & Modernt 4929-4 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Oras Tvättställsblandare Safira 1012F