Fiona Tapet Royal Classic 486033


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Duro Tapet Aveny Klematis Blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fiona Tapet Royal Classic 483018
Duro Tapet Aveny Trollskogen Blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDuro Tapet Select Blomstra Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Duro Tapet Ballad Smal Rand Blå
Väggdekor The Kitchen is the heart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Fiona Tapet Ocean Colours 503017

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fiona Tapet Royal Classic 483021

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Yankee Candle Clean Cotton Car JarW+G Tapet Idealdecor Murals In the Junglevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Fiona Tapet Ocean Colours 504011
Väggdekor väggord väggtext Live together Laugh whatever

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
W+G Tapet Idealdecor Murals Zaragoza Falls Door

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. James Dean Kylskåps Magnet
Typhoon PS 220 Xtreme
Walltastic Tapet Horse & Pony Stables

På tisdagen godkände ministerrådetWalltastic Väggdekor DinosaurPoster - Alfabet svart/rosa 40x50cmTWILIGHT SPARKLE Flip & Flow Seapony MY LITTLE PONY den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggdekor väggord väggtext Make every day count
Defa Lucy - Fashion Doll - Barnvagn & Bebis Lekset

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKids Globe Traktorgarage litet 1:32 trä 610192 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fiona Tapet Royal Classic 488045