Babblarna Lotto


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Emotion Dra-på-lakan strykfri 160x200 cm ljusgrå 0220.50.45

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Polecat Slipon, Svart
Simultaneous Windows,Robert Delaunay,50x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenADDIS 2.5ltr Kitchen Waste Caddy Removable Inner Liner Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Single Clothes Rail
Vintage KARTA GENOUA 1909 70x70 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Brunnen etiketter LIME

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
NORDIC HOME CULTURE Nevada konvektorelement, 1600W

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vintage KARTA GENOUA 1909 80x80 cmFläkt till Mobil med USB uttag & Micro-USB till Android (Svart)vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Affisch Mini Hjortron
Washington traversant la Delaware,Emanuel Leutze,60x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Konsolbord MDF och granträ 100x33,5x80 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. St.Augustine and St Ambrose,Fra Filippo Lippi,80x40cm
Fala Väggmonterad Duschblandare Tarragona Mässing 75743
Segelbåt, 59x48x11 cm segel01

På tisdagen godkände ministerrådetSiluett Neoled jultomte 74 cm 300 LEDGrace Before Dinner,jean-Baptiste-Simeon Chardin,50x40cmPoster - Earth No.2 40x50cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
ABSTRAKT oljemålning, 90x120 cm handmålad 003318080875665
31x41 cm eller 12x16 tum, fotoram i ek

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTHe Raft of the Medusa,Theodore Gericault,60x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DELTACO grenuttag, 9xCEE 7/4, 1xCEE 7/7, petskyddad, 3m kabel, v