Bordslampa brun ONYX


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Blandglas Timeless Vintage

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Carisma - Skjorta 8427 Kinakrage Mönstrad, Mörkblå
Bolsius Doftljus 6 st Vanilla gräddvit 103626150375

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTrädgårdsbord 100 x 55 cm akaciaträ vit BALTIC Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Istång Koppar
vidaXL Stolsöverdrag stretch 100 st svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Väggdekor - 9st Fjärilar i olika färger

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor väggord väggtext No matter what happens to us,

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DELTACO apparatkabel, vinklad CEE 7/7 till IEC 60320 C13, 10m, vvidaXL Sängbord med 3 lådor brunvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Vintage Poster Viol
Knappar Figurer - Waiting For Santa

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster se ut över havet, 50x70 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Champion Våffelskålsjärn Dubbel 12,6cm
Sidomarkis aluminium 180 x 300 cm grå
Bosch Stavmixer MSM67190 Paket Svart

På tisdagen godkände ministerrådetFlasköppnare ZincPoster Promenad i öknen, 70x100 cmPoster Modell i slöja, 50x70 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Vita (Umage) Eos Up fjäderlampa - Vit
Rösle Flamberings Brännare

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMorphy Richards Vattenkokare Accent Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Philips Hue Being Pendel Vit