Metallskylt Together
 
Poster Brud i blåst, 50x70 cm  
 
Fiskars Skalkniv 8cm Edge

Bli expert på högskoleprovet och nå din målutbildning!

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 130 000 studenter att nå sina högskoleprovmål.

DELTACO grenuttag med strömbrytare och 3xCEE 7/4 uttag, 1.5m, svGood Morning Bäddset 4666-P KITESURFING 140x200/220 cm flerfärga

Du får allt du behöver för att besegra högskoleprovets alla delar.

Bli VIP-medlem direkt och nå din drömutbildning så fort som möjligt!

Läs mer och börja direkt!
Ljusskylt med Bokstäver


Lämna en intresseanmälan
Soffbord 2 st röd FLY II
vidaXL Barstolar 2 st massivt akaciaträ 34x34x76 cm
Fotoram Blomster
Fjäril Clip
Good morning 9789174249767

Komplett och unik utbildning

DELTACO apparatkabel, vinkl CEE 7/7 - vinkl IEC C13, 1m (DEL-109

Studera med 17037 övningsuppgifter, 7597 förklaringar till gamla högskoleprov, 400+ videor, unika strategier, genomgångar, guider, knep och mycket mer. Utbildningen anpassar sig efter dig och dina behov.

Bordslampa svart CHANZA
Vita (Umage) Willow Vägghängare Dubbel - Svart
Textpenna Svart - Fineliner Artline 200 - 0,4 mm
Tristar El-grill på avtagbart stativ
Champion Kaffebryggare 12 koppar Svart

Personlig coach med 2,00

Som VIP-medlem får du en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet. Du får hjälp med t.ex. individuell diagnos med analys, skräddarsytt studieupplägg och vägledning utifrån just dina mål och förutsättningar.

Bli VIP-medlem nu
vidaXL Ottoman set 2 delar sjögräs grå

Toppresultat på utvärderingarna

Vi har hjälpt tiotusentals nöjda studenter sedan starten år 2004. Över 4 av 5 poäng på alla utvärderingspunkter i över 12 år och uppemot 100 % av våra studenter skulle rekommendera VIP-utbildningen till en vän.

Läs våra referenser
Melitta Kaffebryggare Look IV Timer Sv
DELTACO Grenuttag 15xCEE 7/4,1xCEE 7/7,petskyddad,0,808m 1U,2m,s

En investering i din framtid

Att skriva provet utan VIP-medlemskap är som att försöka skaffa körkort utan att ha övningskört eller lärt sig teorin. Du och din framtid förtjänar det bästa. Plugga på bästa sätt som VIP och nå drömutbildningen!

Bli VIP-medlem nu
DELTACO apparatkabel, jord, IEC320 C19 till C20, 16 A / 250 V, 1
Vileda Robotdammsugare VR302 Relax HD (VR302)
vidaXL Bäddset 2 delar ränder 140x220/60x70 cm röd

133580 studenter inför högskoleprovet sedan starten år 2004!

Som gratismedlem får du bland annat

 •  Skriva ut, ladda hem eller öva interaktivt med 5840 uppgifter till 191 provpass från 41 högskoleprov i Högskoleprovtränaren.
 •   NYHET! Öva med 7185 uppgifter och hundratals förklaringar i de interaktiva övningsprogrammen och Provpassgeneratorn.
 • Tiger Toalettpappershållare Nomad krom 249130346
 •  Steg för steg-förklaringar till alla 160 uppgifter på det senaste högskoleprovet inklusive videoförklaringar till alla 80 kvantitativa uppgifter.
 • OBH Nordica Smörgåsjärn 2in1 6885 Svart (51066885)Emerio Fritös 5l För stora familjenPlastduk Rund Neonlila
 •   Formelblad med de viktigaste reglerna och formlerna som du behöver ha koll på, att ladda hem och skriva ut.
 •   10 utvalda tips och tricks inför studierna och högskoleprovet.
 •   7 utmaningar för att hjälpa dig att komma igång med studierna på bästa sätt.
 •   Full åtkomst till Sveriges största forum om högskoleprovet.
 •   Och mycket mer!
Jag vill bli gratismedlem

Som VIP-medlem får du dessutom bland annat

 •   Personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet och som kan hjälpa dig med skräddarsytt studieupplägg utifrån just dina förutsättningar och mål.
 • Leifheit Kakel- och badkarsmopp Flexi Pad 41701
 •  Öva med 17037 specialkonstruerade uppgifter med pedagogiska steg för steg-förklaringar och 300+ videogenomgångar med teori och övningsuppgifter.
 •   Unika beprövade strategier, guider, tips och tricks som ger resultat direkt. Lär dig att besegra provets alla utmaningar, fällor och provdelar.
 •  Förklaringar till 7597 gamla högskoleprovuppgifter att öva med i Högskoleprovtränaren eller slå upp i uppslagsverket.Sealskin Pappersrullehållare Acero vit 361731810
 •  7653 handplockade ord-uppgifter med synonymer och exempelmeningar som prickar in 85-100 % av orden på högskoleprovet.
 •   Support och coachning med bemanning även på kvällar och helger samt flera gånger snabbare svarstider än branschsnittet.
EGLO Taklampa CARLTON guld 49933

Högskoleprovet

Om högskoleprovet

Högskoleprovet är en helt egen väg, urvalsgrupp, in på drömutbildningen. Det ärUniversitets- och högskolerådet (UHR) som ansvarar för högskoleprovet och högskoleprovets officiella sida är Studera.nu. Det är högskolor och universitet som anordnar högskoleprovet och anmälan till högskoleprovet görs på Philips Hue Calla Vit/Color Startkit. Anmälningsperioden är begränsad till lite mer än två veckor. På uppdrag av UHR är det Umeå universitet som konstruerar alla provdelar utom ELF-delen som konstrueras av Göteborgs universitet.

Princess Skaftdammsugare DC-motor 22,2V

Bara fördelar med högskoleprovet

Det finns bara fördelar med att skriva högskoleprovet då det alltid är ditt bästa resultat på högskoleprovet som räknas och det är giltigt i fem år. Du kan alltså skriva högskoleprovet flera år innan du behöver använda det. Högskoleprovet kan ibland vara den enda eller sista chansen att bli antagen och det är alltid värt att skriva högskoleprovet även om du har höga betyg. Inte ens de mest populära utbildningarna kräver längre 2,00 på högskoleprovet så med ett högt resultatBachmann grenuttag 6xCEE 7/4 1xCEE 7/7 brytare 2m på högskoleprovet ökar du dina chanser att bli antagen och kunna välja och vraka bland drömutbildningarna.

Två högskoleprov per år

Högskoleprovet anordnas två gånger per år, ett höstprov och ett vårprov. Höstens högskoleprov genomförs från och med höstens högskoleprov 2018 på söndagar medan vårens högskoleprov 2018 och kommande vårprov genomförs på lördagar. Att skriva högskoleprovet tar hela dagen och kostar 450 kronor. Det går att skriva högskoleprovet i de flesta större orter i hela Sverige och på utvalda platser utomlands.

Efter högskoleprovet

vidaXL Barstolar 2 st massivt akaciaträ 30,5x30,5x74 cm

Provfrågorna på högskoleprovet publiceras måndagen efter högskoleprovet och facit publiceras på onsdagen efter högskoleprovet. Du kan rätta ditt högskoleprov med hjälp av kontrollpappret, som du fyller i på högskoleprovdagen, för att få reda på dina poäng innan det officiella resultatsbeskedet för högskoleprovet släpps cirka fyra veckor efter högskoleprovet. Dina poäng på högskoleprovet omvandlas genom normeringen till ett resultat mellan 0,00 och 2,00 och det är ditt normerade resultat på högskoleprovet som du söker med till utbildningar och kurser.

Högskoleprovets delar

Högskoleprovet består av 160 uppgifter. Åtta delprov fördelat på två typer av pass. Det verbala provpasset består av de fyra delarna

 • ORD - Ordförståelse
 • Polo Vinhink
 • LÄS - Svensk läsförståelse
 • MEK - Meningskomplettering
 • ELF - Engelsk läsförståelse
 • Träskylt Welcome To The World

Det kvantitativa provpasset består av de fyra delarna

På högskoleprovdagen skriver du två verbala provpass och två kvantitativa provpass. Du skriver även ett utprövningspass som används för att testa nya högskoleprovuppgifter. Dessa poäng räknas inte med i ditt slutgiltiga högskoleprovsresultat.

Kaninpar liten

Produktnummer: 16332539

Denna SMARTWARES upp-och-ned LED-vägglampa GWI-002-HW har ett modernt utseende. Det lyser både uppåt och nedåt för att belysa din entré eller ditt vardagsrum, eftersom att den passar både inomhus och utomhus. Denna vägglampa från SMARTWARES har en vacker, rektangulär form och är tillverkad av solid aluminium. Med den integrerade LED-lampan och dess design utsänder lampan en vacker, indirekt glöd för att belysa din främre entré och trädgård. Den integrerade LED-lampan är energieffektiv och har en lång livslängd.

Färg: Vit
Material: Aluminium
Mått: 13 x 13 x 8 cm (B x D x H)
Strömförsörjning: 100-240 V~, 50 Hz
Med integrerad LED-lampa
Ljusfärg: Varmvit
Effekt: 9 W
Ljusflöde: 306 lm
Färgtemperatur: 3000 K
Energieffektivitetsklass: A
IP-klass: IP54
Indirekt ljus
Lämpar sig för både inomhus- och utomhusbruk
Enkel att montera

Studera inför högskoleprovet

Genom att studera inför högskoleprovet med VIP-utbildningen kan du enklare och snabbare nå det resultat du behöver på högskoleprovet samtidigt som du blir bättre rustad för dina kommande studier och karriär.

Vilket prov? När är provet? När är anmälningsperioden?
Vårens högskoleprov 2019 Lördagen den 6 april 15 januari – 1 februari
Höstens högskoleprov 2019 Söndagen den 20 oktober 15 augusti – 2 september

Ta dig till ditt mål på högskoleprovet och till drömutbildningen