Taklampa svart SAVIO


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kids Concept, Boklist, Star, Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
bil dekal AC/DC
LED-strålkastare, 50W 4500K, Svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLoveLi - Blus Aruba Dragkedja Print 2, Blommig Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt ABSOLUT4U Skjorta/Tunika 3/4 ärm fjäril
Vero Moda - vmTascha 3/4 Midi Top, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
2 st Värmeljushållare, Vita änglar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa svart MAGRA

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Karta över Kil 33x48cmVero Moda - vmBritt 7/8 Top, Rosavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa svart/koppar TRESA
Julgranskula Blå Hanna

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vila - Vimeza LS Peplum Top, Svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. ZOEY Blus, Svart
Taklampa grå DRAVE
Väggord - SMILE

På tisdagen godkände ministerrådetVero Moda - vmJenny SS Top, MörkblåVila - Vilasha Adra 2/4 Top, MörkblåVäggdekor väggord väggtext Veni jag kom Vidi jag såg Vici den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Efashion Chana - Topp 7098 Bård nedtill, Beige
Jacqueline - jdyHunter SL Top, Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPowerRemote, fjärrkontroll 44-1500 Allocacoc anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Taklampa grå LERMA