Taklampa guld/svart PADMA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kids Concept, Resväska, Star, 2-set, Rosa

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa mörkbrun PECHORA
Buddha huvud grått H 41 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVero Moda - vmKatinka Piping SS Top, Mörkblå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vila - Visarina LS Top, Enfärgad Svart
InWear Varuni blus, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taklampa grå NARCEA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
( Väggdekor, Väggord ) Kontor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Soya - Felicity AOP 231, OrangeKonservöppnare Burköppnarevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa vit/guld SEPIK
Vila - Vilucy LS Shirt, Offvit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Only - onlMichelle Bow Top, Mörkblå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vila - Viblingers SL Top, Mörkblå
Carmina lampa mini gul (32 x 22 cm)
Vila - Vilucy LS Shirt, Army

På tisdagen godkände ministerrådetVila - Viadisa SL Top, OffvitSoya - Felicity 169, VitNightlife Bäddset-Påslakanset Big City Dreams Grå 200x220 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
10 St Megaman Liliput plus Ingenium stavlampa, E27, 30W, 200
Väggord - Du vet väl om...

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJunarose Revea skjorta, Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Taklampa koppar TORRE