Taklampa grå TRONTO


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Väggdekor - Artsblomma Modell 02

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa svart/koppar PARINA
Ylande varg

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLincoln 1955 Kylskåpsmagnet Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt RUE de FEMME Amber blus, Svart
Vero Moda - vmKaty SL Top, Mörkblå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taklampa svart NEVOLA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Affisch Poster Framgång Success Nutrition Facts 33x48

Försäkringskassan: Regeringen underskattar ZOEY topp, FlerfärgadSittdyna Fårskinn - Vit korthårigvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa grå SEGRE mini
Saint Tropez - Blus R1047, Mörkgrön

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
24K Guldpläterad Ros - Lila

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Batteri för Gardena 25V Li-Ion 4000mAh 8838
Taklampa bärnstensfärgad ALIKOS
Les Deux Skjorta, Burgundy

På tisdagen godkände ministerrådetSoya - Sue 22, BlåBordsräknare -vitEfashion Happy - Blus 9469 Animal, Rosa den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Vero Moda - vmGina LS Top, Rosa
Fully rawsome 9789198385908

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenOnly - onlNaomi LS Top, Mörkbeige anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Taklampa guld TURAMA