Taklampa svart/guld SEPIK


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ljusslinga Dew Drop med 40 färgade SÖTA Dew Drops LED och TIMER

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa vit PECHORA
Doftljus, Scented Candle - Världens bästa son

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPieces - pcDikola LS Blouse, Persika Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Smartline 3-vägs grenuttag, Utomhusbruk
Vero Moda - vmBecca LS Top, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taklampa rosa NARCEA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa svart JURUENA

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vila - Vikamia Tiana LS Top, GrönVero Moda - vmVita LS Top, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa grå TORDERA
LoveLi - Blus Aruba Dragkedja Enfärgad, Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Grön Annika

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Saint Tropez - Blus R1020, Grå
Taklampa vit CONGO
100st Zip Påsar 12x18cm, Blixtlåspåse

På tisdagen godkände ministerrådetYankee Candle Classic Small Jar Coastal Living Candle 104gVero Moda Sporty Glitter blus, RödVero Moda blus, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - New York ram 21x30cm
Vero Moda Fanni blus, Petrol

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEfashion Areline - Blus R862 Mönstrad, Röd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Vita Conia mini, Vit