Taklampa vit PECHORA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kids Concept, Soffa, ljusrosa

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa svart CETINA
Förlängningskabel i textil, 3m vit/svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBlus Cemre Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Aromalampa i Keramik Kaktus Grön
Pieces - pcGail LS Tie Top, Leopard

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taklampa svart TORDERA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa vit/guld SEPIK

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Väggdekor - Humoristisk kattSelected Femme Quinn blus, Bordeauxvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa svart/vit DANUBE
Vila - Vinovo LS Top, Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Soya - Fair 2, Svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vila - Vicava SS Top, Ljusrosa - Peach Blush
Retro
Only - onlChloe Lace Bra, Svart

På tisdagen godkände ministerrådetJulgransfot plast grönSoya - Lourdes 10, SvartVero Moda - vmPippa SS Top, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
( Väggdekor, Väggord ) Gästrum
Soya - Palavi 2, Brun

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVero Moda - vmJaylo SS Top, Vinröd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Taklampa vit REWA