Poster - I love Candy A4 21x30cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Turtles Badhandduk Poncho 110*55cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa rosa TORDERA
Väggdekor/Väggord a moment in your arms

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVila - Vinaomi SS Top, Mörkblå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Only - onlElcos 4/5 Aviaya Top, Ljusgrå
Vero Moda - vmFelippa SL Midi Top, Rosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taklampa svart/koppar NARMADA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa grå TORDERA

Försäkringskassan: Regeringen underskattar PULZ PXGRAPPA l/s bluse, FlerfärgadVila - Visommi 3/4 Lace Top, Offvitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa vit MAVONE
ONLY Blair blus, Mörkblå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Blus Rabab

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vila - Viheide LS Top, Svart
Taklampa guld TURAMA
Vila - Vivette 3/4 Top, Mörkblå

På tisdagen godkände ministerrådetOnly - onlLaila SS Mix Top, RosaVila - Vinexa Wrap Top, RosaSoya - Felicity 186, Offvit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Efashion Chana - Topp 7098 Bård nedtill, Gul
Vero Moda Fanni blus, Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenONLY Clara blus, Navy anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Viggen