Taklampa vit DANUBE


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Kids Concept, BarnkammarB. Kista/soffa, mint

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa svart NEVOLA
Jacqueline - jdyGlam 7/8 Top, Svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVero Moda - vmGinger SS Top, Svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Väggdekor blomster | 150x120cm
Jacqueline - jdyEdwind 7/8 Top, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Väggord - May this home...

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa vit/guld LIARD

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Kristall - Hjärta, I Love YouJacqueline - jdyIsha LS Blouse, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa grå DRAVE
Väggord Den Som Gråter

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Only - onlJess 3/4 Top, Mörkgrå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Megaman Ingenium, G9, 7W motsv 35W
Carmina lampa mini grå (32 x 22 cm)
Vila - Vilucy SL Top, Svart

På tisdagen godkände ministerrådetVila - Viatetsy SS Top, SvartVero Moda - vmEnjoy 3/4 Top, VinrödVero Moda - vmKiwi Lace Top, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Odd Molly inspiration tshirt blus, Burgundy
Poster - Kaffesorter A3 30x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVero Moda - vmSarah Dot SS Top, Mörkblå/Grön anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

ZUMBA Pendel Guld