Taklampa rosa NARCEA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Peugeot Kylskåpsmagnet

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa svart TORDERA
Soya - Nadja 1, Offvit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenABSOLUT4U Tunika kort ärm fjäril Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Väggdekor - Modell Kvinna
Loveli - Blus Manilla, Leopard

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Knopp - vit krämfärgad

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Aromalampa - Enhörning

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Saint Tropez - Blus P1183 Blommig, SvartOnly - onlFirst SS Mix Top Blommig, Ljusrosavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Knopp - gul rund
Poster - Girl Power A3 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Only - onlSeco Top, Mörkblå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vero Moda - vmErika Stripe 3/4 Shirt, Svart/mörkgrå med vita ränder
RITZ Pendel Koppar
Vero Moda - vmLizette Shirt, Röd

På tisdagen godkände ministerrådetVila - Vikiva SL Top, RosaSoya - Nadja 1, OrangeShot Glas Style Silikon isform den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Junarose Miliana blus, Svart
Jacqueline - jdyGlam 7/8 Top, Mörkblå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenONLY Aisha blus, Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Stående stjärna Älskade Dotter