Taklampa svart JURUENA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Putsduk Mikrofiber REC Magic Cleaner, Gul

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa vit/guld SEPIK
Lincoln 1955 Kylskåpsmagnet

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVila - Visarina LS Top, Enfärgad Svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Doftljus, Scented Candle - Världens bästa mamma, Vit
Soya - Nari 1, Ljusbrun

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Aromalampa - Enhörning

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa vit CONGO

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vero Moda - vmGullan LS Top, GrönJulgranskula Blå Alexandervhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa guld TURAMA
Vila - Vilucy LS Foil Shirt, Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Blus Azizi

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vero Moda - vmJuljane Tie Top, Randig
Taklampa vit BARROW L
Väggdekor Sätt på mig när jag är full

På tisdagen godkände ministerrådetVäggdekor - KaffekopparPoster - Kameleont grön 40x50cmEfashion Chana - Blus C52 Blommig, Vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Loveli - Blus Bagdad, Svart
Jacqueline - jdyVella SS Top, Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVero Moda Vanea blus, Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Smarholmen Taklampa, Guld