Taklampa grå TORDERA


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Only - onlCasey 3/4 Tie Top, Mörkblå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa svart/vit DANUBE
2 st 31cm höga ljusstakar med antik känsla - ljusstake

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAromalampa i Keramik Kaktus Grön Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Efashion Chana - Topp 9096 Djurmönstrad, Gul
Vila - Vikamia Tiana LS Top, Grön

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Knopp - gul rund

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa guld TURAMA

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vila - Vivit LS Shirt, OffvitOnly - onlRain Paisley Top, Blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Lexington
Vila - Vimeza LS Peplum Top, Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Rosa Karin

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Automatisk Elektronisk Vattentimer Trädgård Vatten Bevattning
Affisch/Poster Karta över Linköping 33x48cm
Portabel påsförseglare

På tisdagen godkände ministerrådetOnly - onlRadly SS Top, MörkblåVila - Viatetsy SS T-shirt, GråONLY Carmakoma Cecilia blus, sort m orange den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fjäril poster - tavla - Hamadryas amphinome blå 21x30 cm
Only - onlUma LS Crochet Top, Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMinimum Henriette skjorta, Navy anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Taklampa grå med vit kabel FOG L