Taklampa rosa TRONTO


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Mufic Spion USB Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa brun JURUENA
Coca Cola Kylskåpsmagnet

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAromalampa i Keramik Hjärta Brun Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Only - onlElcos Stud 4/5 Top, Ljusgrå
Vila - Vijina LS Top, Leopard

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taklampa rosa SENIA

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa Kristallen, Vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vero Moda - vmZhei 3/4 Top, RosaStar Trading. Dekorationskvist LEDvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Finca
Soya - Fair 2, Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Only - onlMilan Pleat Flounce Top, Offvit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 100st Zip Påsar 12x18cm, Blixtlåspåse
Taklampa guld OLZA
Vila - Viesto Dotinas 3/4 Top, Mörkblå

På tisdagen godkände ministerrådetSoya - Lourdes 10, BrunVäggdekor väggord väggtext Veni jag kom Vidi jag såg ViciEfashion Happy - Blus 9469 Animal, Lila den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Palm flerfärgad 40x50cm
Vero Moda - vmTirsa Wrap Top, Vit/Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVero Moda - vmJaylo SS Top, Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Taklampa sandbeige FOG S