Taklampa vit CONGO


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vila - Vicava SS Top, Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Retro
Väggdekor - Blommor & Fjärilar

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOnly - onlNew Mallory AOP L/S Blouse, Blommig Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vila - Viesto Keris 2/4 Top, Röd
Soya - Maidis 3, Beige

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
RITZ Pendel Koppar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa vit BARROW L

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Only - onlMarika LS Lace Up Blouse, OffvitJacqueline - jdyVella LS Top, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Affisch/Poster Karta över Linköping 33x48cm
Only - onlJess 3/4 Top, Mörkgrå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vila - Vikuma SS Top, Rosa

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vero Moda - vmMaharete SS Top, Mörkblå
Ljuskrona svart TEESTA
Only - onlLaila SS Mix Top, Rosa

På tisdagen godkände ministerrådetDoftljus, Scented Candle - Världens bästa bonusmammaSoya - Felicity 186, MörkblåVero Moda - vmGina LS Top, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Yankee Candle Classic Small Jar Wedding Day Candle 104g
Väggdekor/Väggord Jag kryper tätt intill

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenONLY Carmakoma Lavender blus, Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Taklampa grön FLAMINGO