Vita Conia mini, Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Clean Reset 9789188429391

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Taklampa vit REWA
Aromalampa i Keramik Kaktus Grön

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVero Moda - vmBecca LS Top, Svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Affisch/Poster Svartvitt Foto Kaktus 33x48cm
Vila - Vigoldina Wrap Top, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Stående stjärna Älskade Dotter

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Smarholmen Taklampa, Guld

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Soya - Paola 2, VitBlus Rillavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Taklampa grå med vit kabel FOG L
Vila - Vicoast Caftan, Blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vero Moda - vmJuljane Tie Top, Enfärgad

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vila - Vikalisha 3/4 Top, Beige
Taklampa grön FLAMINGO
Vila - Vialika T-shirt, Offvit

På tisdagen godkände ministerrådetOnly - onlAdelle LS Shirt, BlåVäggdekor AfrikaOdd Molly inspiration tshirt blus, Burgundy den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Vero Moda Felippa skjorta, svart m. vit
ONLY PALENCIA blus, Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEfashion Chana - Topp PU52 Stjärnor, Vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggdekor - Fåglar på kvist #3