väggdekoration/tavla/strandfilt/bordsduk/sängöverkast - Mandala


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Only - onlThea SL Top, Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
LAVADA Pendellampa Antik Brun
Efashion Chana - Linne 802 Batik, Mörkblå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVila - Vilucy SL Top Tiana, Offvit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt PULZ PXGRAPPA l/s bluse, Flerfärgad
Cream Danna blus, Mörk oliv

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Gitana Plafond 37 cm Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa ljusbrun MALONE

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Soya - Magna 1, Grön24K Guldpläterad Ros - Lilavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Väggdekor/Väggord Efter Regn kommer
Only - onlGwenny 2/4 Top, Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Soya - Bernadette 2, Lila

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vero Moda - vmKaty SL Top, Offvit
DIAMOND solscellslampa, Vit
ONLY Mina Batsleeve blus, Mörkblå

På tisdagen godkände ministerrådetSoya - Miam 1, GulEfashion Chana - Blus C52 Blommig, VitOnly - onlMojo Mix Top, Ljusgrå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
4Living Bomullsmatta "Jerry" 80x150 cm Röd
ELEGANT FOTORAM ROSOR 10x15 CM

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSåskastrull i emalj 1,3 l, med handtag, beige, Vappu köksserie f anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kruka 50 x 23 x 24 vit MYRA