Affisch/Poster Karta över Linköping 33x48cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Smartline 3-vägs grenuttag, Utomhusbruk

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Grönsaks strimlaren Spirelli
Vero Moda - vmTascha 3/4 Midi Top, Svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVila - Vidotly LS Top, Röd Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Doftljus, Scented Candle - Världens bästa farmor
Only - onlMarika LS Lace Up Blouse, Offvit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taklampa sandbeige FOG S

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Taklampa vit FLAMINGO

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Väggord Den Som GråterVero Moda - vmSasha Rome LS Top, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
LYSA lykta, Vit
LED-strålkastare, 30W 6000K + Rörelsedetektor, Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Väggdekor. Superman

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vero Moda - vmJenny SS Top, Röd
Väggord - Kontor
Soya - Felicity 169, Vit

På tisdagen godkände ministerrådetPULZ Melizanne skjorta, RutigSoya - Nea 1, VinrödVila - Viglitto Strap Top, Grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Kudde 43x43 cm - Sexkant
Vero Moda - vmMano SL Top, Vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPhilosophy Blås Original Dust blus, Grön anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kruka 23 x 23 x 13 cm vit ISEO