Oscar of Sweden Blå Linneskjorta Skjorta


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Glassar No.2 30x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
4Living Matta "Sevilla" 67x110 cm Röd
Korkskruv kopparfärgad

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTretorn Nimbo regnbyxor, Navy Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Regnställ, Svart
Retro tavla i metall, 20x30 cm, "Beatles Abbey Road"

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Vår gröna kokbok 9789113080970

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggord - Vänd dig inte om...

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Cosmopolitan recept 21x30cmPoster - Röda rosor natur 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Flagga - Pride
Tavla trä med texten "Toalettregler"

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Galant Tavelram A4 Vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kompressionsstrumpor Löpning, Svart
Only & Sons - onsAlfrödo LS Shirt Ex-slim, Vit
Pierre Robert, Pierre Robert Sport Wool Bra, Dam, Sosa Berry/Melange

På tisdagen godkände ministerrådetVäggdekor väggord väggtext Laundery a never ending storyIlse Jacobsen Rub 15 gummistövlar, BordeauxDuffy sandaler, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dr. Martens Snowplow vinterstövlar, Svart
Bianco Classic Chelsea Boots, Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Wolf Landscape 30x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Krydda Peppar 40x50cm