Megaman LED-klot Mellotone, klar, E27, 5W, 220 lumen


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ilse Jacobsen Rub 2 gummistövlar, Dark Indigo

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Champion Rib Cuff Pants, Herr, Grå Melange Light
Ilse Jacobsen Rub 15 gummistövlar, Bordeaux

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSort Svart Girlhood Sandaletter Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Hummel Fashion Legend Marathona sneakers, Rosa
ECCO Noyce vinterstövlar, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Philips LED Kronljus 4W (25W) E14 Frost

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Salming Long Sleeve Tee Wool, Dk Grå Melange, Women

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vagabond Lara stövlar, SandPoster - Bokstaven Y A4 21x30cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Salming Short Sleeve Tee, Women, Turquoise
Poster - Lejon Namibia 30x40cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Havaianas Brasil Logo Blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. HUGO Hybrid sneakers, Mörkgrön
Poster Fjäril - Mormonfjäril 30x40cm
Bundgaard Ranjo II sandaler, Rosa

På tisdagen godkände ministerrådetFireman Sam Gummistövlar rödVäggdekor väggord väggtext Välkommen åter !Angulus stövlar, Beige den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lundby Lampset
4 st Shotglas - En liten djävel

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKoppel/ handukshållare - 3 kroks Drever anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggur Schäfer i rostfritt stål