Kakform 2 hjärtan


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Tretorn Gummistövlar, Grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
LED-lampa, Kron E14,10W, 3000k, Varmvit
Ilse Jacobsen RUB320 gummistövlar, Svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSandaletter Venecia, Roséguld Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Hummel Fashion Diamant Highrise sneakers, Rosa
Sorel Explorer Joan vinterstövlar, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Väggdekal/Väggord/Väggdekoration Family is Everything

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Flamingo Singel 40x50cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Flamingo Forest 30x40cmIlse Jacobsen RUB320M gummistövlar, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
O-ringsats. 419 delar.
Selected Royce skor, Mörkbrun

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Crocs Hello Kitty Custom Kids Vit Pattern-2

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Lord Nelson, Grilltermometer
Poster - Målade fåglar A4 21x30cm
Bundgaard Ranjo LTD sandaler, Svart

På tisdagen godkände ministerrådetReima Lite röd sneaker superlätt tvättbar i maskin , 25ECCO Intervene sneakers, GråTretorn Classic Gummistövlar, Svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - The Earth 30x40cm
Väggdekor/Väggord Välkommen åter!

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDesign a Friend, Winter Wonderland Klädset anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Tenson, Miller, Fleecekofta, Herr, Blå