Poster - COCO Svart 40x50cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ilse Jacobsen Gummistövlar, Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Pierre Robert, Tunna Tights i Ull, Dam
Poster - Krydda Vanilj 21x30cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSvart La Mia Sandaler Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt ECCO ST.1 W sneakers, Camel
Shoe the Bear Trish stövlar, Gammelrosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Väggdekal Vårat hem

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Strandfilt rund - Mandala lila

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Potatisskalare Potatisskrubbare Rivjärn 3i1Nalle med rött hjärta, Mammavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - The Moon 30x40cm
Kuddfodral Sammet Golden Leaf

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Scholl Nautilus Navy-2

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pizzaslicer
Craft Tempo Halfzip, Herr, Soul/Bolt
Väggdekor väggord väggtext Walk in Closet

På tisdagen godkände ministerrådetHummel Fashion Stadil Oiled JR sneakers, BrunMikk-Line Gummistövlar, GråDrömfångare - Varg, Guidance, 16 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Jag älskar dig No.1 40x50cm
Barbie Tvåvåningshus med möbler

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMy Little Pony Equestria Girls Fluttershy Classic Style Doll anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Skins Dnamic Top Long Sleeve, Herr, Havana Blizzard