Poster - Röda rosor natur 40x50cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ilse Jacobsen Rub 15 gummistövlar, Svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Philips LED Kronljus 4W (25W) E14 Frost
Sandalett Marrakesh, Rosa

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenECCO Flowt Sandaler, Svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vagabond Zoe sneakers, Vit
Nature Asta stövlar, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Granar 40x50cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Weather Report Ann 3/4 Pants, Dam, Graphite

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Tretorn Anna Zip gummistövlar, SvartVagabond Joyce skor, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - I rather die young than live my life no.2 30x40cm
Vagabond Harvey stövlar, Brun

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Crocs Frozen Clogs Light lilac

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Aromalampa i saltkristall
Bubbelplast 30x200cm
Bundgaard Alma II sandaler, Svart

På tisdagen godkände ministerrådetFireman Sam Gummistövlar blåECCO Biom Vojage sneakers, NavyTretorn Gummistövlar, Röd den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Sparkle Girlz, Garderob med Accessoarer
Feisty Pets, Isbjörn

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBamse Mjukdjur Stor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Craft Move Jersey, Woman