Poster - Flamingo Singel 40x50cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ilse Jacobsen Rub 2 gummistövlar, Röd

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Salming Short Sleeve Tee, Women, Turquoise
Rosa Auren Sandaletter

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHummel Fashion Legend Marathona sneakers, Rosa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - She needed a hero A3 30x40cm
Vagabond Lara skor, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - I rather die young than live my life no.2 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Målade fåglar A4 21x30cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Angulus Vinterstövlar, BrunPoster - Wolf Landscape 21x30cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Ljusslinga 20 LED - Mörkgrön
Hugo Boss Wave Thong Sandals Darkblå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Pantofola d'Oro Napoli Brogue sneakers, Vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pantofola d'Oro Napoli Brogue sneakers, Brun
Salming Run Divine Tee, Women, Bright Rose
Bundgaard Shea sandaler, Tan

På tisdagen godkände ministerrådetYankee Candle Classic Small Jar Sosa Dragon Fruit Candle 104gAffisch/Poster Svartvitt Foto Ensamma Vatten 33x48cmBundgaard Rabbit Velcro vinterstövlar, Leopard den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lundby Paraplyvagn och bebis
Jellycat, Cordy Roy Dino Medium 41 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLatitude Enfant Kossan Mona anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Emil i Lönneberga, Hurra Tröja, Vit/Blå