Pierre Robert, Wool Longs, Junior, Navy


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Sandalett Slip In Heel, Blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Pierre Robert, Sport Wool Longs, Herr, Dark Navy
Svart Kafeini Sandaletter

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenOak ostkupa från Sagaform, presenttips Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Malmö 40x50cm
Sorel Explorer Joan vinterstövlar, Camel

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Målade läppar 40x50cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Under Armour BL T-Shirt, Kort ärm, Herr, Steel Light Heather/Techno Tea

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Flamingo Tropical 30x40cmTretorn SPHERE HYBRID gummistövlar, Svartvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Karaff glas 1,0 L vinkaraff vattenkaraff whiskykaraff
Havaianas Brasil Logo Blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vagabond Paul sneakers, Vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. ECCO Collin 2.0 skor, Navy
Affisch/Poster Karta över Helsingborg 33x48cm
New Balance KV22 sneakers, guld

På tisdagen godkände ministerrådetSorel Youth Tofino II vinterstövlar, SvartAngulus TEX 2134-101 vinterstövlar, BordeauxMiffy XL lampa den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Feisty Pets, Enhörning
Simba Toys, Steffi Love, Bröllopsdag

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTY Beanie Boos Clip Gilbert Rosa giraff anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - SAVE WATER DRINK CHAMPAGNE no.8 21x30cm