Cult Förvaring minikruka Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Sandalett Corc Wedge, Konjaksbrun

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster Fjäril - Mormonfjäril 30x40cm
Vagabond Zoe sneakers, Svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBianco Biaalia sneakers, Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dr. Martens Alyson vinterstövlar, Brun
Angulus Sko, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Bubbelplast 30x200cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Toyota Kylskåps Magnet

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vagabond Alex W stövlar, SvartTretorn Chelsea gummistövlar, Brunvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Salming Run Divine Tee, Women, Bright Rose
Scholl Nautilus Navy-2

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Vagabond Paul sneakers, Mörkgrå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fireman Sam Vatten skor blå
Tenson, Miller, Fleecekofta, Herr, Navy
Reima Lite röd sneaker superlätt tvättbar i maskin , 25

På tisdagen godkände ministerrådetBundgaard Robin Mid sneakers, LeopardBundgaard Sailor gummistövlar, SvartTeddykompaniet Liggande enhörning 100 cm Rosa den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Yankee Candle Classic Medium Jar Garden Sweet Pea Candle 411g
Jellycat, Cordy Roy Sköldpadda Medium 41 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTimmy Lamm Large (42 cm) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Under Armour Favorite Leggings, Dam, Steel Light Heather/Vit/Tonal