Salming Run Divine Tee, Women, Bright Rose


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - Flamingo Tropical A4 21x30cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
LED Ljusslinga - Unicorn Length 120cm
Shoe the Bear Ava L sneakers, Vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - I love Food 30x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt ECCO exostrike skor, Camel
Vagabond Alex W stövlar, Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - SAVE WATER DRINK CHAMPAGNE no.8 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Världskarta Grön A3 30x40cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Kuddfodral Sammet Golden LeafPoster - Believe you can 21x30 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Weather Report, Gina Parkas, Junior, Beatroute
Poster - Alfabet svart/grå 21x30cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Trälåda med text TE

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Cottonlights ljusslinga - Latte
Kompressionsstrumpor Löpning, Blå
ECCO First sneakers, Rosa

På tisdagen godkände ministerrådetSorel Vinterstövlar, SvartBundgaard Cajo stövlar, SvartTV-set Småland Lundby den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Rubens EcoBuds Daisy
Knopp - svartvit mönstrad

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJellycat, Cordy Roy Lejon Medium 41 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

4Living Rund Matta "Ballo" 80 cm Grå