Skylt, Message heart - Jag älskar dig


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bundgaard Rabbit Velcro vinterstövlar, Leopard

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Crocs Fun Lab Cars Clog Röd
BUBBLEEZZ - Kaylee Kittycake

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSpiralizer Grönsaksstrimlare med 3 skärblad Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Feisty Pets, Isbjörn
Winx Club Tynix Mini Magic Musa Doll with Transformation

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Kolibri i färg liggande 40x50cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Vagabond Paul sneakers, Vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Latitude Enfant Musen MarieLjusslinga, 8,6m, IP44 - Guldvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Flamingo Heart 30x40cm
Dreamies Kattunge, Grå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Trådlösa Hörlurar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Tyllset - 24 Spritstyllar inklusive påse i silikon och koppling
Glasplakett - Min vän
Poster - Drömfångare flerfärgad 30x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetJellycat, Mad Menagerie Cyril Sengångare Medium 42 cmTiny Treasure Doll, Cosy Teddy OutfitBarbie Rainbow Hair den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Girlang tomte och gran
Ever After High Dragon Games Apple Vit & Braebyrn Dragon

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenMy Little Pony Explore Equestria Sosaie Pie anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggdekor - Marilyn Monroe