Julgranskula Röd Yvonne


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Julgranskula Röd Hugo

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Röd Robin
Affisch Poster Rottweiler Hund Hundras Text Målning 33x48

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster A4 21x30cm My Precious Mother Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Rosa Gustaf
Julgranskula Röd Ingrid

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Rosa Lisa

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster A4 21x30cm Foggy Forest

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Julgranskula Röd LouiseJulgranskula Röd Marcusvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Julgranskula Grön Camilla
Julgranskula Rosa Frödrik

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Grön Peter

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 4Living Bomullsmatta "Regatta" 60x90 cm
Julgranskula Grön Anton
Drinkpinnar - Ananas

På tisdagen godkände ministerrådetTrendgeek LED-dekorationsprojektor TG-122, IP44, aluminium, svarJulgranskula Rosa LeoJulgranskula Blå Anders den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Julgranskula Grön Frida
Kudde Sammet Dovrosa 45x45

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen4 Glass Candle Holder anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Julgranskula Röd Camilla