Julgranskula Blå Filip


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A3 30x42cm Biggie Is The Illest

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Grön Anna
Julgranskula Röd Mikael

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster A4 21x30cm Harsh Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Blå Camilla
Julgranskula Blå Lilly

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Grön Sofia

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Grön Robin

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Rosa Randigt 140x220Julgranskula Röd Susannevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A3 30x42cm Heart Dreamcatcher
Julgranskula Grön Margareta

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Grön Anders

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Skylt i trä, Wooden deco, Barnbarn
Julgranskula Rosa Lukas
Fårskinn Melange - korthårigt - Litet

På tisdagen godkände ministerrådetTrädgårdsbelysning LED med 6 solcellslampor - multiMat för ett liv i balans 9789174170597Kudde Sammet Rosa rund den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Nightlife Bäddset - Påslakanset Kakel Grön 200x220
Poster - Rosa fjäder A3 30x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenWellness och maten 9789153429449 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A4 21x30cm Flour Dancer