Julgranskula Röd Inger


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Julgranskula Blå Victoria

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Rosa Stefan
Poster A4 21x30cm Thoughts and Oil

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Blå Philip Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Grön Eric
Julgranskula Blå Britt

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Blå Karl

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Grön Daniel

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Flanell Guld 240 x 220Julgranskula Blå Ulrikavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A3 30x42cm Morning
Julgranskula Grön Jenny

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Rosa Mats

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. disksvamp hållare fäste svamp diska tvättställ ordning förvaring
Poster A4 21x30cm Nobody's Perfect
Knivset 4 delar - display

På tisdagen godkände ministerrådetSmartline Skarvsladd, 5m - 3G1.5 IP20Julgranskula Blå JonasEmoji - Kuddar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Julgranskula Röd Martin
Batteri Makita 10.8V Li-Ion 1500mAh BL1013 194550-6 194551-4

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Älg No.1 30x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A4 21x30cm Elegance