Julgranskula Röd Axel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A4 21x30cm Och

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Blå Molly
Poster A3 30x42cm My Precious Mother

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Rosa Elin Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Rosa Annika
Julgranskula Rosa Yvonne

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Grön Therese

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Grön Vincent

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Julgranskula Rosa JuliaJulgranskula Röd Monicavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Julgranskula Grön Anton
Affisch Poster Tax Dachshund Hund Hundras Text Målning 33x48

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Blå Elsa

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. The new grön salad 9789174246315
Poster A4 21x30cm A Perfect View
krans fjädrar ägg

På tisdagen godkände ministerrådetBäddset - Påslakan Our LovePoster - Peace marmor 21x30cmYankee Candle Classic Medium Jar Flowers In The Sun Candle 411g den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Flamingo 40x50cm
40 st Airam LED 3,5W/ 250 lumen E14 C35 KY

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBomb, Iskubsform anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A4 21x30cm Sunshine Dream