Julgranskula Rosa Sandra


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Julgranskula Grön Helena

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster A4 21x30cm Pixel Stroke
Poster A3 30x42cm I'm Not Arguing

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Grön Charlotte Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Röd Johanna
Silikonform Bakform Tårtdekorationsform Slott Rosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Blå Peter

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster A3 30x42cm CS GO

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Flanell Grå 140 x 220Julgranskula Blå Annvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A3 30x42cm All Good Things
Julgranskula Rosa Robert

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Röd Charlotte

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 4Living Halkskyddsmatta 30x150cm Grå
Poster A3 30x42cm Soaking
Soppa, potage & buljong 9789127158672

På tisdagen godkände ministerrådet4Living Bomullsmatta "Jerry" 60x90 cm BlåSalladsförvarare (Färg: Rosa)Julgranskula Röd Gustav den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Fisk & Skaldjur 9789179025083
Fyra årstider i vegoköket 9789188207197

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Marmor palmblad 21x30cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A4 21x30cm Marmor New York