Julgranskula Grön Hugo


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Affisch Poster Rottweiler Hund Hundras Målning 33x48

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster A3 30x42cm Heart Dreamcatcher
Julgranskula Blå Linus

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Blå Camilla Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Grön Maria
Väggdekor/Väggord - Sometimes...

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm CS GO

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Julgranskula Grön Ida

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Julgranskula Blå SebastianLjushållare Blad svart smide 47 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A4 21x30cm Nobody's Perfect
Julgranskula Grön Philip

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
4Living Matta "Messina" 135x195 cm Guld/vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Portabel Minifläkt - Rosa
Poster A3 30x42cm Pastel Panda
Tavla Lejon med guldram 50x50 cm

På tisdagen godkände ministerrådetVACUUM Förvaringspåsar (Smart Förvaringslösning!)Väggord - Sweet dreams Sleep tight...Julgranskula Blå Maria den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggdekor cykel kärlek | 120x160cm
Sanningen om GI 9789172322127

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Marmor grön plant No.3 70x100cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A3 30x42cm Centre Of Attention Day