Julgranskula Grön Daniel


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A4 21x30cm Ballerina

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster A4 21x30cm Forest Mist
Poster A4 21x30cm Wounded Deer

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Röd Anette Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Rosa Axel
Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Grå Randigt 240 x 220

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm All Good Things

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster A4 21x30cm Nobody's Perfect

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Nightlife Bäddset - Påslakanset Mosaik Taupe 200x220Yankee Candle Classic Medium Jar Honey Clementine Candle 411gvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A4 21x30cm Tribal Women Gul
Julgranskula Grön Peter

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
4Living Matta "Capri" 67x210 cm Beige/Vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Maku Cupcake & Kakfat's Hållare 3 Våningar Vit
Poster A4 21x30cm Painted Beauty
Yankee Candle Classic Large Jar Turquoise Sky Candle 623g

På tisdagen godkände ministerrådetJulgranskula Blå EmmaJulgranskula Röd HansJulgranskula Röd Vincent den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Lysande LED-kudde måne plysch 32x38cm BLÅ
Vampyrtänder, Iskubsform

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Röda rosor 21x30cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A3 30x42cm Foaming Ocean