Julgranskula Rosa Leif


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A3 30x42cm Mojito Drawing

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster A4 21x30cm Golden Lips
Poster A3 30x42cm Wine and Cheese

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Grön Linnéa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt LED Ljuslykta Rislampa Ljusgrön
Pierre Cardin Bäddset - Påslakanset Chevron 240x220

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm Music Poster Vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster A4 21x30cm Gloomy Zebra

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Nightlife Bäddset - Påslakanset Aztekisk Blå 240x220Ljusstake Blomma krämvit/svagt rosavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A3 30x42cm Trust Me Röd
Julgranskula Rosa Elisabeth

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
4Living Trasmatta "Riviera" 60x90 cm Rosa

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ljuslykta Love
Poster A4 21x30cm Tribal Women Röd
Väggdekor - Fågel på kvist

På tisdagen godkände ministerrådetJulgranskula Rosa LiamJulgranskula Blå AndersJulgranskula Grön Frödrik den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
32 st Dimmer för bordslampa inkl sladd och väggkontakt
Karlstad Text Optikertavla m. Koordinater 33x48cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - But first coffee No.6 30x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Spade - 75 cm