Julgranskula Grön Ida


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A4 21x30cm Mighty Deer

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Grön Molly
Julgranskula Grön Barbro

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenJulgranskula Rosa Barbro Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Rosa Ingemar
Julgranskula Röd Gunilla

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm Soaking

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster A3 30x42cm Pastel Panda

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Julgranskula Grön MatsSalad To Go - lunchlåda för salladvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster A4 21x30cm Painted Beauty
Julgranskula Blå Elsa

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Technaxx trådlöst säkerhetslarmsats TX-104, 1P66, grön

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 4Living Dörrmatta "Welcome/Goodbye" Flerfärgad 50x80cm
Poster A4 21x30cm Ice Cream Cone
Smartline Skarvsladd, 5m - 3G1.5 IP20

På tisdagen godkände ministerrådetVinglas Mr och MrsYankee Candle Classic Small Jar Flowers In The Sun Candle 104gJulgranskula Rosa Wilma den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
HEALING POWER OF TEA 9780738740331
Lykta i Koppar, Kub

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Julgran No.2 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Julgranskula Grön Lilly