Poster A4 21x30cm Painted Beauty


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Julgranskula Rosa David

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster A4 21x30cm Paris Je T'aime
Julgranskula Röd Ingrid

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenLED Ljuslykta Rislampa Korall Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Julgranskula Grön John
Julgranskula Grön Mats

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Spade - 75 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor väggord väggtext Never give up on something that

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Affisch Poster Tax Dachshund Hund Hundras Text Målning 33x484Living Rund Matta "Ballo" 80 cm Lilavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Släggyxa 3400gram
4Living Matta "Belluno" 67x105 cm Grön/Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Lampa - Fiesta Pineapple - XL

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Flamingo Singel 30x40cm
Kattungar Kuddfodral 40x40cm Blå
Mat för ett liv i balans 9789174170597

På tisdagen godkände ministerrådetTechnaxx Video Watch med FullHD kamera TX-93, 1920x1080, svartJulgranskula Grön PatrikVäggdekor Sluta aldrig hoppas... den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggdekor väggord väggtext Älska Skratta Lev
Poster - Marmor grön plant No.3 30x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Grön växt Maspalomas No.1 30x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Julgranskula Röd Agneta