Julgranskula Röd Frida


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Julgranskula Röd Vincent

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Julgranskula Blå Sofia
Grensåg i SK5 stål - 58 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHomemade vegan pantry 9781607746775 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fyra årstider i vegoköket 9789188207197
Skylt Maison, Metall

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
4Living Bomullsmatta "Regatta" 60x90 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
4Living Trasmatta "Riviera" 60x90 cm Rosa

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Karins Gröna Värld : Livsstil & Raw Food 9789198056402Poster - But first coffee No.7 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
4Living Bomullsmatta Grå/Vit 60x90 cm
Poster - Gemotri Rådjur 40x50cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Enhörning i presentpåse, Blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Tiger head 21x30cm
Badhandduk Kyss
( Väggdekor, Väggord ) Badrum symbol med text

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Flamingo Paradise No.2 30x40cmPoster - I love Ice Cream No.11 40x50cmKokosolja 9789163612602 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Flamingo Shine no.4 40x50cm
Poster - But first coffee No.17 21x30cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Wolf 30x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fårskinn Melange - korthårigt - Litet