LED-tomte


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - New York 3 A3 30x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Väggdekor / Väggtext - Champagne glas
Poster - Ananas guld 3 21x30cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSkylt, Message heart - Grattis till studenten Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Grön palmkvist 40x50cm
Koppel/ handukshållare - 3 kroks Kelpie

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Yankee Candle Christmas Garland Small Jar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Knopp , Knapp Svart - Endast 3EX kvar

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Ocean Mist & Sea Salt ljusPoster - Apa 40x50cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Italiens gröna kök 9789198105339
Poster - Buffel no.2 40x50cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Sexy röd Lips A3 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Målad fågel 40x50cm
Kakfat trevånings Grön
Poster - Palmkvist no.10 30x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Världskarta Färgglad 40x50cmPoster - You and Me Heart A3 30x40cmPoster - Always together A4 21x30cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - 100% QUEEN 30x40cm
Poster - COCO Rödsvart 40x50cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenVäggur Motiv korthårig Tax anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Spårskruvmejsel med greppvänligt handtag och magnet ( SL 5x100)