Poster - Målad fågel A4 21x30cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - I love Eminen A3 30x40cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Pelikan 40x50cm
Poster - I love USA A4 21x30cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Målad Apelsin 40x50cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Väggdekor väggord väggtext Yesterday is today´s memory
Hjärta "I LOVE YOU" till Alla Hjärtans Dag

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Lotusblomma färg A3 30x40cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Bunny woman A4 21x30cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Väggdekor - Ett par BulldogPoster - Flamingo Star A3 30x40cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Bougainvillea med fjäril A3 30x40cm
Väggdekor - Artshjärtan Modell 002

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Batteri Makita 24V 3300mAh BHR200

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Carpe Diem A4 21x30cm
Poster - Palmkvist no.5 21x30cm
Poster - Vit häst 21x30cm

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Herbs 30x40cmFörvaringskorg / Tvättkorg i tyg - ForKidzPoster - Have you seen my shoes 40x50cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Trianglar Grå A4 21x30cm
Väggdekor/Väggord Hem Any Place i hang

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Trianglar grön och vit marmor A3 30x40cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Palmkvist no.7 30x40cm